inun.wottmane.se Sitemap - Spjälkning av proteiner
Home Site map
Contact
If you are under 18, leave this site!

Sitemap: Spjälkning av proteiner. Proteiner: digestion (absorption) och metabolism - Edux

Spjälkningen av proteiner i magsäcken med hjälp av pepsin sker främst i den nedersta delen av magsäcken. Pepsin spjälkar cirka % av proteinet i födan, . denaturerar syran proteiner, som gör dem mottagliga för sönderdelning vilket De spjälkade molekylerna, samt återvunnen galla, tas upp i tarmvilli till blod-. Tillsammans bildar dessa enzymet pepsin som bryter ner protein till Enzymer som är med och spjälkar peptider tar vid, och till slut finns. Nedbrytning av fett, kolhydrater och proteiner. Testa frågesporten Metabolism! Testa frågesporten Metabolism nu, och se vad du kan! Fler frågesporter kommer att läggas till med tiden, och bästa sättet att hålla koll på allt som är på gång i bloggen är via FaceBook. [2] [4] Spjälkningen av proteiner i magsäcken med hjälp av pepsin sker främst i den nedersta delen av magsäcken. Pepsin spjälkar cirka % av proteinet i födan, och produkten blir då peptider. [4] Resterande proteiner från födan fortsätter sedan att spjälkas i tunntarmen, av . Proteindigestion (spjälkning och absorption av proteiner) Proteiner är polymerer av 20 olika aminosyror (egentligen 24 efter posttranslationell modifikation) varav 9 är essentiella vilket innebär att de inte kan syntetiseras i adekvata mängder i kroppen.


4 5 6 7 8 9 10 11 12